Header Zorgcooperatie Den Bosch

Weener XL

Mantelzorgers zorgen vaak lange tijd onbetaald voor iemand in hun directe omgeving. Een chronische zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, familielid , vriend of kennis. De gemeente ‘s-Hertogenbosch heeft oog voor de positie van mantelzorgers en biedt ze extra ondersteuning in de vorm van tuinonderhoud.

Bij extra ondersteuning kunt u denken aan werkzaamheden als onkruid wieden, blad ruimen en hagen knippen. Tuinaanleg en renovatie behoren niet tot de mogelijkheden. U kunt maximaal 4 keer per jaar (maximaal 10 uur per keer) een beroep doen op deze ondersteuning. Medewerkers van het werk- en ontwikkelbedrijf Weener XL, onderdeel van de gemeente ’s-Hertogenbosch, voeren de werkzaamheden uit. Het uurtarief bedraagt € 5,50 per medewerker.

Meer informatie
U vindt meer informatie over tuinonderhoud op de website van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Ook bij het Wijkplein in uw buurt kunnen ze u meer vertellen over de mogelijkheden.

Aanmelden
Mantelzorgers kunnen zich voor deze dienst aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg. Voor meer informatie kijkt u op de website of kunt u bellen naar Steunpunt Mantelzorg, telefoonnummer 073-206 88 00.